Swarovski kristallit

Sisustuskristallit

Huippulaatuiset Swarovskin kristallit tunnetaan maailmalla hionnan tarkkuudestaan ja puhtaudestaan. Valon ystävinä nämä kristallit taittavat taianomaisia spektrejä ympäristöönsä ja luovat erityislaatuista tunnelmaa tilaan kuin tilaan. Näissä kristalleissa käytetään maailman parhaimpia raaka-aineita ja alunperin itävaltalaisen Daniel Swarovskin kehittämät herkät hiomakoneet takaavat ainutlaatuisen tarkkuuden jokaisen kristallin jokaisessa hiontapinnassa. Kristallien vastustamaton kirkkaus ja upeat värit tuottavat ihmeellisiä efektejä, kauneutta ja iloa silmälle sisustuksessa - yksittäin tai ryhmänä ikkunan edessä, lisäkoristeina kristallikruunuissa tai muissa valaisimissa ja lampeteissa, tuikkulyhdyissä, kynttilänjaloissa...

Lyijykristalli

Aito kristalli syntyi Englannissa vuonna 1676 George Ravenscroftin lisätessä lyijyoksidia lasimassaan. Tuloksena oli tavallista lasia kirkkaampi, loistavampi ja suuren valon taitekertoimen omaava lyijykristalli. Vuonna 1895 Itävallassa perustettu Swarovski on maailmanhuippuja aitojen, hiottujen kristallien valmistajana. Yritys on tuottanut alalla jatkuvasti uusia innovaatioita ja valikoimat kattavatkin lähes kaiken yksittäisistä, muutaman millin kokoisista kristallihelmistä aina kristallikruunuihin ja -patsaisiin saakka.

Yksi kauneimpia kristallin ominaisuuksia on suuri disperssio eli valon eri aallonpituudet hajoavat sateenkaaren tavoin spektriin niiden osuessa hiottuun lyijykristallilasiin. Aidossa kristallilasissa lyijyä on vähintään 24 prosenttia, Swarovskin kristallit sisältävät lyijyä keskimäärin 32 prosenttia valontaiton maksimoimiseksi sekä voimakkaiden spektrin värien aikaansaamiseksi. Hionnan tarkkuus ja laadun puhtaus erottavat nämä huippukristallit muista markkinoilla olevista kristalleista, tavallisesta lasista tai jopa halvoista muovikopioista.

Symbolisesti kristalli on merkki ikuisuudesta, ykseydestä ja toiveiden puhtaudesta sekä kirkkaudesta. Se kuvastaa värikästä elämänkirjoa, joka sulautuu yhteensointuvaksi kokonaisuudeksi. Kristalli on hengen symboli, se viittaa myös omaan korkeampaan itseen.

Puhdistusohjeet

Sisustuskristallien erityinen pintakäsittely suojaa kristalleja suuressa määrin pölyltä ja kosteudelta, tämä helpottaa huomattavasti kristallien puhdistamista. Jotta kristallit heijastaisivat valoa mahdollisimman tehokkaasti on niitä hyvä kuitenkin puhdistaa aika ajoin. Yksinkertaisin tapa ohuen pölykerroksen poistamiseen on käyttää puhdasta, kuivaa, antistaattista kangasta. Hyvä idea on myös käyttää puhdistuksen aikana valkoisia puuvillahansikkaita sormenjälkien välttämiseksi.

Mikäli kristalleihin on kertynyt pysyvämpää likaa, puhdistamiseen suositellaan pientä määrää tiskiainetta sekoitettuna haalean lämpöiseen veteen. Tällöin paras kangasvaihtoehto on puhdas mikrokuituinen liina tai ohut, nukkavapaa puuvillakangas, joka on puristettava mahdollisimman kuivaksi. Pyyhi jokainen kristalli lempeästi kostutetulla kankaalla ja kuivaa kristalli sen jälkeen kuivalla kankaalla. Tämänkin toimenpiteen aikana suositellaan käytettäväksi valkoisia puuvillahansikkaita sormenjälkien välttämiseksi.

Huom! Mikäli puhdistat kristalleja veden kanssa, käytä ainoastaan puhdistusaineita, jotka eivät vahingoita muita mahdollisia ympäröiviä materiaaleja (esim. kristallikruunut).

eBoutique